programul de colectare separată a deșeurilor din biroul tău
Noutăți
09-09-2015
Programul Ecollect a fost extins!

Eco-Rom Ambalaje în parteneriat cu Asociația Sistemul Național de Reciclare a Bateriilor extind programul ECOLLECT prin introducerea serviciului gratuit de colectare a bateriilor uzate în spaţiile de birouri.

Până acum, prin intermediul acestui program, în clădirile de birouri se colectau separat deşeurile de hârtie-carton și plastic-metal. De acest serviciu vor beneficia cele 400 de companii înscrise deja în programul ECOLLECT, dar şi oricare alt agent economic care îşi îndeplineşte obligaţiile de reciclare şi valorificare pentru deşeurile de ambalaje prin intermediul Eco-Rom Ambalaje şi care doreşte să se alăture acestei iniţiative de protejare a mediului înconjurător.

,,În prezent, la nivel naţional se discută despre cum vom plăti mai mult pentru gestionarea deşeurilor: de la o taxă pe groapă, la creşterea costurilor de colectare a deşeurilor atât pentru populaţie, cât şi pentru agenţii economici. În acest context, soluţia pentru costuri optime este să separăm toate deşeurile reciclabile cât mai aproape de sursa de generare, fie că suntem acasă sau la locul de muncă. Serviciul ECOLLECT oferă accesul facil la serviciile de colectare separată a deşeurilor în spaţiile de birouri şi este un program unic în România. Iniţiativa este susţinută în totalitate de producătorii şi importatorii de bunuri ambalate, cărora acum li se alatură şi producătorii şi importatorii de baterii. Aceştia îşi îndeplinesc obligaţiile de mediu legale şi, în plus, dovedesc că sunt companii responsabile ai căror angajaţi colectează separat deşeurile generate la birou.” a declarat Sorin Cristian Popescu, Director General Eco-Rom Ambalaje.

Din momentul lansării, noiembrie 2013 şi până în prezent, numărul persoanelor care au avut acces la colectarea separată a crescut, ajungând la 37.000 de angajaţi. Prin intermediul programului ECOLLECT au fost colectate separat 163.914 kg de deşeuri de ambalaje, dintre care 24.529 kg de plastic-metal şi 139.385 kg de hârtie-carton.

,,Din totalitatea deșeurilor municipale generate, deșeurile de baterii sunt cele mai nocive pentru sănătatea oamenilor și pentru mediul înconjurător, în special datorită conținutului de metale grele precum mercur, plumb, nichel, cadmiu, litiu. La nivelul organismului uman, metalele grele provoacă afecțiuni grave ale sistemului nervos, respirator, pierderi de memorie, boli de inimă, cancer și alte disfuncționalități critice. Pericolul este cu atât mai mare cu cât efectele produse de gestionarea necorespunzătoare a acestui tip de deșeuri au acțiune imediată. Iar prin acest program ne dorim să atragem atenţia asupra faptului că locul bateriilor uzate nu este la gunoi, ci în containerele de colectare separată speciale.” a declarat Elena Ion, Preşedintele Asociaţiei Sistemul Naţional de Reciclare a Bateriilor.

Punctele ECOLLECT vor fi dotate cu recipiente şi pungi speciale pentru colectarea bateriilor uzate. Fiecare angajat care colectează separat 20 de baterii portabile uzate va primi automat un blister de 4 baterii R6 noi şi este înscris în tragerea la sorţi lunară, având posibilitatea de a câştiga o tabletă – inițiativă de motivare ce face parte din campania Asociaţiei Sistemul Naţional de Reciclare a Bateriilor de stimulare a colectării bateriilor portabile uzate ,,Privește Partea Pozitivă”.

Aceast proiect marchează şi prima aniversare a Zilei europene a reciclării bateriilor (9 Septembrie) şi urmăreşte creșterea nivelului general de conștientizare a populației cu privire la necesitatea colectării separate a deșeurilor de baterii și acumulatori portabili și totodată creare unei obișnuințe a gestului de colectare separată a acestui tip de deşeu.

Cum funcţionează serviciul de colectare separată a deşeurilor la birou

Companiile care doresc să implementeze serviciul de colectare separată a deşeurilor la birou sunt invitate să acceseze platforma online www.ecollect.ro. Aici pot comanda simplu, rapid şi gratuit infrastructura necesară colectării separate a deșeurilor de hârtie-carton, plastic-metal (saci și containere speciale) și de baterii (containere speciale). Toată infrastructura din programul ECOLLECT este realizată din materiale reciclate, este reciclabilă şi poate fi oricând înlocuită în caz de deteriorare.

Tot aici companiile pot comanda şi serviciul gratuit de ridicare a deşeurilor şi de transport al acestora către reciclare. Acesta este asigurat de Asociația Sistemul Național de Reciclare a Bateriilor (pentru baterii) și de compania Antalis (pentru hârtie-carton și plastic-metal).

În plus, pe aceeaşi platformă pot monitoriza transparent cantităţile de deşeuri colectate şi pot urmări istoricul comenzilor realizate.

Programul este gratuit pentru orice organizație client Eco-Rom Ambalaje din București și Sectorul Agricol Ilfov.

Mai multe detalii despre programul ECOLLECT pot fi găsite pe site-ul www.ecollect.ro.